Boende

Ranarp ligger på Södra sjukhusområdet i Ängelholm med lugna och fina omgivningar. Alla klienter bor i eget rum med dusch och toalett. Rummen är grundmöblerade, men kan anpassas med personliga möbler och saker om klienten så önskar. Gemensamhetslokalerna omfattar två allrum med tv, samtalsrum samt kök med matsal. Måltiderna tillagas av personalen, klienterna är delaktiga i kökssysslorna och vid upprättandet av menyn.

Det tar omkring tio minuter att promenera från behandlingshemmet till stadens idylliska centrum där Rönne å slingrar sig fram. I Ängelholm finns ett rikt utbud av sociala och kulturella samlingsplatser: bibliotek, simhall, bowlinghall, ishall, idrottsföreningar med mera. Staden har även flera sevärdheter, bland annat ett järnvägsmuseum.

Ängelholm ligger naturskönt vid havet längs en sex kilometer lång sandstrand med flera trevliga badplatser. Det är nära till skog och mark med vandrings- och cykelleder. Hallandsåsen erbjuder storslagen natur och skidåkning vintertid. Det finns även möjlighet att hyra kanot och fiska i närheten.

Kommunikationsmöjligheterna till och från Ängelholm är goda med tåg, bil och flyg. Ängelholms flygplats ligger cirka 5 kilometer från Ranarp och har flera dagliga avgångar till såväl Bromma som Arlanda. Järnvägstationen ligger på promenadavstånd från behandlingshemmet.